Voiko TikTokista oikeasti tienata rahaa?

TikTok

TikTok on noussut yhdeksi suosituimmista somealustoista. Sovellus on noussut otsikoihin muunmuassa sen supersuosion, monipuolisen sisällön, mahdollisuuksien sekä rahallisen tianaamisen vuoksi. Tällä sivulla käsittelemme aihetta, voiko TikTokista oikeasti tienata rahaa.

TikTok tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden lisätä videoita, joiden alle muut käyttäjät voivat kommentoida tai lisätä tykkäyksiä. TikTokissa voi myös kerätä seuraajia ja tämä onkin monella tavoitteena. Varsinkin, jos sovelluksen avulla toivoo tienaavansa rahaa.

TikTokissa on mahdollista tienata joko pieniä tai suuria summia. Tienausmahdollisuus käytännössä kasvaa, mitä aktiivisempi sovelluksen käyttäjä on. Tällä sivulla kerromme, miten TikTokin käyttäjät tienaavat.

Livelahjat

Jotta TikTokissa voisi pitää livelähetyksiä, tulee seuraajia olla vähintään 1000 kappaletta ja lisäksi sisällöntuottajan täytyy olla vähintään 18-vuotias. Liveissä pääsee olemaan suorassa vuorovaikutuksessa katsojien kanssa. Katsojilla on mahdollisuus kirjoittaa live-sisällöntuottajalle kommentteja ja lähettää lahjoja.

Lahjoja ostetaan TikTokissa kolikoilla. Kolikot ovat palvelun käyttäjälle maksullisia ja niiden hinta riippuu hieman käyttäjän ostamasta paketista. Toisin sanoen ostamalla suuremman kolikkopaketin, saa kolikoita edullisemmin. Joka tapauksessa kolikot ja lahjat ovat siis rahanarvoisia.

Kun TikTokin käyttäjällä on kolikoita, hän voi käyttää niitä lahjojen lähettämiseen liven aikana. Lahjojen hinta vaihtelee ja se on ilmoitettu kunkin lahjan kohdalla. Liven katsoja voi ostaa lahjoja oman kolikkosaldonsa puitteissa.

Kun sisällöntuottaja saa lahjoja, hän näkee ne omassa kolikkosaldossaan. Karkeasti laskettuna yhden kolikon arvo on noin yksi sentti. TikTok ottaa lähetettyjen lahjojen arvosta suuren osan.

Tienaaminen livelähetyksillä

TikTokissa yksinkertaisin tapa tienata on pitää livelähetyksiä ja saada lahjoja. Aloitteleva tiktokkaaja, jolla ei ole vielä runsaasti katsojia, ei välttämättä vielä tienaa lahjoilla juurikaan ja moni käyttääkin saamansa kolikot eteenpäin, antaen ne muille tiktokkaajille.

Sisällöntuottajat, joiden liveissä käy suuria määriä katsojia, voivat saada huomattaviakin tuloja. Saatavien lahjojen määrää voi nostaa osallistumalla TikTokin matseihin, joissa toisiaan vastaan kisaavat pelaajat keräävät pisteitä. Enemmän pisteitä saanut pelaaja voittaa. Mitä enemmän pisteitä ja kolikoita tiktokkaaja saa, sitä suurempi mahdollisuus hänellä on päästä ranking-listolle. Listojen kärjessä olevat tiktokkaajat taas saavat huomattavasti enemmän näkyvyyttä, joka näin lisää lahjojen saamisen mahdollisuutta. Suosituimmat tiktokkaajat tienaavat ranking-listojen avulla huomattaviakin summia, vaikkakaan itse listalle pääseminen ei tuo käyttäjälle rahaa.

Kaupalliset yhteistyöt

Kaupalliset yhteistyöt voivat tuoda tuloja minkä tahansa sosiaalisen median kautta ja tämä pätee myös TikTokiin. Kaupallinen yhteistyö voi tulla kysymykseen silloin, kun tiktokkaajalla on aidosti sisällöstä kiinnostunutta yleisöä. Toisin sanoen seuraajien määrä ei tässä ole niin tärkeässä roolissa kuin oikeasti kiinnostuneet seuraajat. Jos esimerkiksi jokin satunnainen videosi on päätynyt viraaliksi ja olet sen ansiosta saanut tuhansia uusia seuraajia, ei tämä kuitenkaan ole hyödyllistä kaupallisen yhteistyön kannalta.

Niinpä on erityisen tärkeää, että TikTok-tilin seuraajat ovat oikeasti kiinnostuneita tilin sisällöstä. Näinollen seuraajat kiinnostuvat todennäköisesti myös tulevasta sisällöstä. Kun yleisö on kiinnostunut tietyn TikTok-tilin sisällöstä, johtaa tämä myös siihen, että sisältöä päätyy For You -sivulle eli suuremman yleisön nähtäville.

Kaupallinen yhteistyö vaatii siis sen, että sisältö saavuttaa oikeanlaisen yleisön. Pelkkä seuraajamäärä ei riitä tähän. Jos tiktokkaajalla on aktiivisia, kiinnostuneita seuraajia, on hänellä hyvät mahdollisuudet lähteä mukaan kaupallisiin yhteistöihin ja saada sitä kautta tuloa. Yhteistyökumppanin kanssa sovitaan ehdoista tarkemmin.

Kaupalliset yhteistyöt ovat nykyään yleinen tapa suosittujen sisällöntuottajien keskuudessa. Tällaisella yhteistyöllä voi saada sekä arvokasta näkyvyyttä että tilauksia. Samantyyppistä yhteistyötä voivat käyttää esimerkiksi luotettavat ja turvalliset suomalaiset nettikasinot, jotka haluavat tuoda esille omaa luotettavuutta ja viihdyttävyyttä. Myös muilla aloilla yhteistyöt ovat kovin yleisiä ja esimerkiksi meikkaamiseen erikoistuneet some-sisällöntuottajat voivatkin käyttää videoissaan tai vaikkapa livelähetyksissään tietyn merkin tuotteita, yhteistyökumppanin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Muita tienauskeinoja

TikTok tarjoaa lisäksi muitakin tienaamismahdollisuuksia. Esimerkiksi filttereiden ja erilaisten efektien, kuten minipelien luojat voivat tienata. Kun tiktokkaajan kehittämää efektiä tai minipeliä käytetään videoissa erityisen runsaasti, saavat he TikTokilta tietynsuuruisen maksun.

TikTok saattaa lisätä palveluun uusia ominaisuuksia, jotka antavat käyttäjille lisää tienausmahdollisuuksia. Jos olet kiinnostunut TikTokin tienausmahdollisuuksista, kannattaa käydä sovelluksen ominaisuuksia läpi ja miettiä omaa strategiaa, millä voisit mahdollisesti kyseisiä ominaisuuksia hyödyntää. Suosituimmat tiktokkaajat tienaavat sovelluksen avulla niin hyvin, että eivät käytännössä tarvitse työpaikkaa.

Jaa:

Artikkelit

chatGPT

ChatGPT-pluginien korvaajiksi GPT:t

Moni on tähän asti kokenut ChatGPT:n pluginit eli lisäosat hyödyllisinä ja niitä onkin käytetty monenlaisiin tarkoituksiin. Niiden aika on kuitenkin ohi, sillä OpenAI on korvannut

chatGPT

Mikä on ChatGPT?

ChatGPT on OpenAI:n kehittämään GPT-teknologiaan perustuva chatbot. Nimessä oleva GPT-kirjainyhdistelmä tulee sanoista Generative Pretrained Transformer. ChatGPT on chatbot, jota voidaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin. Palvelun käyttäjä

verovapaa

Mitä tarkoittaa verovapaa etu?

Työntekijän on mahdollista saada työnantajaltaan tiettyjä verovapaita etuja. Oletko sinä näistä tietoinen? Jos et, kannattaa lukea eteenpäin, sillä tällä sivulla esitellyt edut saattaa olla tarjolla

Teknologia Urheilussa

Teknologia Urheilussa

Urheilu on kulkenut pitkän matkan ensimmäisistä olympialaisista nykypäivän huippuluokan stadioneihin ja kenttiin. Teknologia on ollut merkittävässä osassa tätä transformaatiota, tarjoten uusia mahdollisuuksia harjoitteluun, suorituksen analysointiin

Lähetä meille viesti